donderdag 12 november 2009

Dag 4: Universal Studio's te L.A.


We hebben er zin in, maar toch zijn we een beetje voorzichtig na die mindere avond van gisteren. Universal Studio's is groot en men (onze roadbook) raadt ons aan in het park keuzes te maken, want alles zien zal niet lukken.

Gelukkig zijn we buiten het hoogseizoen en midden in de week. Het valt aardig mee van volk en daar we trachten de max er uit te halen, sjeesen we van hier naar daar, zien we quasi alles en hebben we zelfs nog tijd over!

Binnengekomen maak ik een praatje met Marilyn Monroe. Ze is weg van Belgische chocolade en bier. Tja, wie niet? We kiezen vervolgens voor een rondritje in de eigenlijke studio's. We rijden langs studio's die volop in gebruik zijn voor shows en films. Hier en daar staat een poort open en kunnen we een glimp opvangen van de decors.


We rijden langs bekende plekken (Jurassic Parc, Western dorp, The Fast & The Furious, Jaws, Back to the Future, The Mummy, Desperated HouseWifes, War of the worlds, Psycho, ... ) en overal valt er wel wat te beleven. Heerlijk om een beetje mee in een film te stappen.


We organiseren ons grondig en kunnen alzo Jurassic Park waterbaan doen, Backdraft (werken met vuur in de film), Special Effects Studio (jep, de truken uitgelegd), the Mummy (een roetsjbaan in het donker, waar ik een whiplash aan overhield, en dus stevige koppijn) en in een simulator van de Simpsons(daar word ik nog eens misselijk erbij, humpf).


Effe tijd om te bekomen en een dafalganneke te nemen. Omdat ik het toch al aan mijn maag had en barstende koppijn, zijn we dan maar het griezelslot in gegaan. Overal doken levensgrote Chucky's op, en her en der stonden leukerds achter een hoekje met een mens. Jep, nu had ik het ook nog aan mijnen tikker.

We genieten van de levende filmfiguren die rondlopen en laten ons net niet verleiden om allerlei nutteloze spulletjes te kopen in de shops.Tot slot gaan we naar de watershow van ... u kan het al raden ... Waterworld. De show is machtig, men kijkt niet op een explosie meer op of minder, veel stuntwerk en tot slot wordt er nog een sportvliegtuig in de arena gekatapulteerd! Wow!

Voor de foto's verwijs in naar Facebook en de film die komt later.

In het hotel hebben we nog een pizza'tje gegeten, ons valies gemaakt en moe maar tevree onze tram ingekropen. Morgen naar San Diego.

1 opmerking:

nele zei

Dag Sanne en Kriss,

We blijven jullie avontuur volgen en we hopen dat die toewijzing er nu heel vlug aankomt!

Groetjes,
Stijn en Nele.