donderdag 5 juni 2008

Domper op de vakantie-euforie

Enkele maanden geleden hadden mijn venteke en ik besloten om, voor de komst van ons kindje, nog een toffe, verre reis te maken. Onze voorkeur is toen gevallen op een grote rondreis in Peru met Besttours.

Hup naar het reisbureau en boeken die handel. We waren natuurlijk heel content.
Het vliegen was natuurlijk niet niets: we zouden eerst van Zaventem naar Madrid vliegen, daar ongeveer 2u tijd hebben om dan een vlucht te hebben van Madrid naar Lima. We zouden dan in Lima aankomen rond 18u lokale tijd. De volgende morgend, rond 5u zouden we alweer de volgende vlucht hebben om dan te kunnen starten in het Noorden van Peru aan de rondreis.
Vermoeiend, maar we wilden er toch voor gaan.

Enkele weken later telefoon van het reisbureau: problemen met onze heenvlucht. Iberia zou onze vlucht van Madrid naar Lima nog steeds niet hebben bevestigd en ze stellen een alternatief voor: van Zaventem naar Madrid, daar hebben we 50min om onze vlucht te halen naar Ecuador om daar dan ook weer maar 1u tijd te hebben voor onze aansluiting te pakken naar Lima. We zouden in Lima aankomen om 20u om dan weer de morgend daarop te vertrekken.
We hebben hier heel hard over nagedacht, vooral omdat de connectie zo kort is. Na een gesprek met Best tours via Joy van het reisbureau zijn we tot een overeenkomst gekomen. we krijgen overnachtingen moesten we de vluchten missen. We gingen dus akkord. Joepi, toch nog vertrekken......

Of toch niet. Gisteren kreeg mijn venteke telefoon van Joy. Best tours is nog maar eens veranderd met de vluchten. We zouden nu op Caracas vliegen en daar hebben we dan 4u tijd om effe de benen te strekken ed. Niet slecht was ons eerste gedacht tot ik eens verder dacht.
Om welk uur zouden we dan landen in Lima? Wanneer hebben we dan ons volgende vlucht?
Dus dit is het schema: Zaventem 7u55 - Madrid 10u10
Madrid 12u30 - Caracas 15u (rekening houden met 6u tijdsverschil)
Caracas 19u50 - Lima 23u25.
dan wachten op bagage, naar het hotel, waar we dan rond 1u30 zouden aankomen om dan om 5u alweer de volgende vlucht te nemen en dan "uitgerust" te starten aan de rondreis.

Zeg nu zelf, da is toch niet te doen.
We hebben de reis geannuleerd, maar weigeren een cent te betalen voor annulatiekosten (is ok voor Besttours).
We zijn wel verschrikkelijk teleurgesteld in Best tours.
Onze verlofdagen liggen vast, wat nu?

Na de examen ga ik eens zoeken naar een alternatief, maar ik weet het nu al, wat kan zo een reis evenaren? kamperen naar de Provence? 2w Griekenland..... Het zal zeer moeilijk zijn, en de teleurstelling is zeer groot.

Toch nog even zeggen dat we ons vertrouwen in Xenia tours niet kwijt zijn, Joy heeft heel veel info opgevraagd en zo om ons toch te kunnen laten vertrekken, maar het mocht niet baten.......

Pppppppffffffff...............

3 opmerkingen:

lie zei

Ai - niet leuk!?

Maar ergens op onze grote ronde wereldbol zullen jullie nog wel een leuke 2008-vakantiebestemming vinden!?

Vergeet wel geen kaartje te sturen :o)

Tabitha & Esli zei

Héél jammer!!!
Hopelijk vinden jullie toch nog iets anders dat aan de verwachtingen kan voldoen...

Groetjes,
Tabitha en Esli

http://our-ethiopian-flower.blogspot.com/

@je zei

Al aan Blankenberge gedacht? Nancy vond het daar super ;-)