donderdag 8 november 2007

levenstestament en wilsbeschikking

We hebben een nieuwe opdracht gekregen tegen volgende maand: schrijf voor jezelf een levenstestament en een wilsverklaring, humhum.....

Daar sta je wel even bij stil hoor.
Wij moeten weten hoe we dit moeten doen voordat er een patiënt naar ons komt met deze vraag. Voor een patiënt ok, maar wij ook één maken.....Nie simpel zenne.

Als je er dan even over nadenkt, begrijp je wel dat het niet onbelangrijk is dat je het hebt. Er kan vlug iets gebeuren, je kan je wensen wel duidelijk maken, maar zolang er niets op papier staat heeft je partner, ouders,.... niets te zeggen.

Nadat ik de opdracht heb gekregen heb ik er eens ernstig bij stilgestaan en ga het toch ernstig aanpakken. Ik wil niet uit coma ontwaken als ik moet blijven leven in vegetatieve toestand, ik wil niet dat men mijn leven rekt door het geven van sondevoeding, mijn organen moeten als donor dienen als ze nog te gebruiken zijn,.....

Misschien dat er mensen zijn die na het lezen van dit bericht er meer over willen weten. Op de site van waardig sterven kan men meer vinden. (http://www.rws.be/)

sorry voor het rare onderwerp, is niet luguber bedoelt (halloween is al voorbij), maar is wel iets waar je eventueel eens over moet nadenken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmm, heb daar eigenljk nog nooit echt werk van gemaakt, maar is idd niet onbelangrijk. Bedankt voor de link, ik ga even een kijkje nemen!
Groetjes!

Greet zei

Helaas weet ik uit ervaring hoe belangrijk dit wel is. Hoe mooi het leven ook is, ook dit is realiteit en helemaal niet luguber in mijn ogen.
Groetjes,
Greet