vrijdag 23 januari 2009

adoptieland staat op zijn kop

Het is niet te doen wat je tegenwoordig allemaal hoort over problemen in de adoptiewereld.
Ik ga het eens even opnoemen. Als ik iets vergeet, aarzel niet om het me te zeggen.

* sluiten van Horizon
* sluiten van de wachtlijst voor Ethiopië bij adoptiebureau Ray of Hope. Deze is nu terug open voor een beperkt aantal mensen.
* de hele affaire met senator Schelfhout
* adoptiebureau kleine Mirakel die adopties doet vanuit Kazachstan heeft gezegd op zijn blog om voorlopig te stoppen door onenigheid met het FCA. Ze hebben dit bericht intussen van hun website gehaald, maar meer is er nog niet geweten, ze aanvaarden ook geen nieuwe dossiers meer.
* FIAC sluit zijn wachtlijst voor Ethiopië.
* Ray of Hope onderhandelt met 2 nieuwe weeshuizen zodat er meer adopties kunnen gedaan worden, zijnde het niet dat nu de rechtbank in Ethiopië niet kan volgen waardoor de wachttijden daar weer oplopen. Voorheen was het ongeveer drie maanden wachten na toewijzingen, nu loopt dit op tot ongeveer vier a vijf maanden.

Voila, da is hetgeen ik voorlopig weet. Dat is volgens mij al meer dan genoeg.

Het is misschien zeer egoïstisch, maar ik ben blij dat we reeds een jaar op de wachtlijst staan, al geeft dat nog geen garanties natuurlijk.
We zullen blij zijn dat we ons kindje thuis hebben, al weten we maar al te goed dat de kans zeer groot is dat het nog niet voor dit jaar zal zijn.

Het wachten begint toch wel door te wegen met momenten hoor.

1 opmerking:

Onze droom zei

Hallo,
mijn naam is Corinne en samen met mijn man Andy zijn we bezig met een adoptieprocedure uit Ethiopië. Zouden jullie onze blog bij jullie willen linken? En, mogen wij jullie blog bij de onze linken?

Hoever staan jullie trouwens momenteel?
Groetjes Corinne