zondag 28 oktober 2007

FIAC of ROH

Wie kan er me vertellen waarom hij voor één van de twee heeft gekozen?
Wat was voor jullie belangrijk? Hebben jullie enkel je gevoel laten meespelen of ook andere zaken?
Velen kiezen voor ROH, ondanks de langere wachttijden. Ik vraag me af waarom?
Wij hebben nu wel nog geen gesprek gehad bij FIAC, misschien dat dan alles wel wat duidelijker wordt.
Wij vinden het in ieder geval zeer moeilijk.

5 opmerkingen:

Geert & Inge zei

ha zie, toch gelukt om jullie blog te bezoeken. Er stond een foutje in het adres hé!
Je zal het wel al in ons verhaal hebben gelezen, wij bezochten zowel FIAC, als RoH 3 x alvorens te beslissen. Wij kwamen toch ook uit bij de langere wachtlijst van RoH.
De gesprekken bij RoH vonden wij opener en wij hadden dan ook een beter gevoel, tevens de afstand speelde een rol. En in mindere mate toch ook wel het grote prijsverschil tussen beiden.
Als jullie nog info willen, stel gerust jullie vraagje, en als we een antwoord weten......
Jullie mogen ons gerust linken hoor. Wij linken jullie blog ook al!!

Peggy zei

Hallo Sanne,

Bedankt voor de reactie op onze blog! Je mag ons gerust 'linken' hoor, ik zal dat met jouw site ook doen als je dat goed vindt.
De keuze is denk ik ook heel persoonlijk. Onze eerste afspraak was met ROH, en we voelden ons daar onmiddellijk goed, vandaar dat we niet eens meer naar Geel gereden zijn. Als wij ons bij iets/iemand goed voelen, hebben wij meestal geen zin meer om alle alternatieven te gaan onderzoeken...
Het is vooral een keuze met je hart, en soms ook omwille van een aantal praktische zaken (bij FIAC zijn ze bijvoorbeeld strenger voor 'oudere' ouders).
Veel succes nog!

Ness zei

Hi Sanne en Kriss,

ikzelf heb gekozen om met ROH in zee te gaan. Ik had bij ROH onmiddellijk een goed gevoel en dat had ik bij FIAC niet. Vermits je toch een hele tijd samen verder moet...was de keuze snel gemaakt. Ook de prijs was een beetje bepalend maar zeker niet doorslaggevend (ik ben alleenstaande mama in spé). Ik heb steeds zeer fijne contacten met Fien en Inge van ROH. Ik heb ook absoluut geen enkele opmerking naar hen toe. Ook niet op gebeid van communicatie (een tip: hou zelf open en regelmatig contact en als je vragen hebt stel ze dan direct rechtstreeks aan hen).
Als jullie willen zal ik jullie linken op mijn blog. Jullie mogen mij ook linken bij jullie.
Nog veel succes in jullie adoptie verhaal.

Anoniem zei

Hoi Sanne en Kriss,
Wijzelf zijn nog zover niet dat we moeten kiezen, eerst nog het MO afwachten! Veel succes met jullie keuze en het schuiven op de wachtlijst!
Je mag ons gerust linken:
http://our-ethiopian-flower.blogspot.com/
Groetjes,
Tabitha en Esli

ann zei

Hallo Sanne en Kriss,

Ook wij hebben gekozen om met ROH in zee te gaan. We zijn ook bij Fiac op gesprek geweest. Het is een heel moeilijke en ook persoonlijke keuze. Voor ons was er net iets meer warmte en openheid bij ROH. Er werd ook rekening gehouden met onze voorkeur,wat we toch ook belangrijk vonden. En ze waren ook veel opener naar het hele kostenplaatje toe, waar je bij Fiac slechts een schatting krijgt omdat ze hier liever niet over spreken. Pas bij intake krijg je een meer concreet zicht op de totale kosten. Het gaat inderdaad wel gepaard met langere wachttijden, wat voor ons niet zo slecht was om alles voor te bereiden omdat we hier al drie (b)engels hebben rondlopen.
Maar zoiets is allemaal nutuurlijk heel individueel.
Jullie mogen ook ons gerust linken en laat maar weten als je graag hebt dat ook wij een link naar jullie plaatsen.

Groetjes Ann
www.bloggen.be/annenjurgen